Carles Font

Des de Granollers expresso algunes opinions sobre diversos temes: història, actualitat, esports, cultura,...

martes, junio 26, 2007

Àfrica

Avui m'ha tocat fer de moderador d'un programa de debat. I es parlava de l'Àfrica i de la seva situació. Han vingut dos nanos d'uns 25 anys del Senegal i Costa de Marfil. El pobre de Costa de Marfil explicava que la seva família no vivia malament però fa uns deu anys va esclatar una guerra al seu país que encara continua. La seva tenda de cosmètica va haver de tancar perquè a més d'una ètnia contrària a la que va ocupar la seva ciutat i els van amenaçar de mort. Van haver de marxar del seu país i van intentar refer la seva vida a països del voltant però la situació de pobresa és encara pitjor. Així ell va decidir venir a Europa (en un principi volia anar a França) i va venir amb una patera obtinguda per uns mafiosos marroquins... Va arribar a Espanya i no coneixia ningú i ara està treballant on pot, tot i que li han donat asil polític per la situació del seu país... La meitat del que cobra l'envia als seus pares i germans que han tornat a Costa de Marfil però igualment no tenen feina i les passen canutes per menjar!!! Quina situació més difícil! De seguida me n'adono quan sóc de feliç quan escoltes aquestes coses!!!!

2 Comments:

At 7:10 p. m., Blogger JaviWoll said...

Per això em fa tanta rabia la gent que critica l'efecte crida de les regularitzacions o que parla de deportacions massives. El que s'ha de fer és ajudar a arreglar la situació als països d'origen, qui vol marxar del seu país si no és per causa major?.

 
At 10:36 p. m., Blogger Carles said...

El problema que els pocs diners d'ajuda que arriben a aquests països. Qui se'ls queda? La merda de governants que tenen que es queden amb la pasta i la foten en paradisos fiscals... Molt trist

 

Publicar un comentario

<< Home

contador web
contador web