Carles Font

Des de Granollers expresso algunes opinions sobre diversos temes: història, actualitat, esports, cultura,...

miércoles, enero 17, 2007

Globus d'Or

Molts diuen que els que guanyen els Globus d'Or són després els vencedors dels premis Oscar. El que és cert és que els gustos dels dos jurats són bastant semblants i sembla que la guanyadora d'aquest any dels guardons de Hollywood serà Babel del mexicà Alejandro González Iñárritu. Aquest realitzador ja em va agradar força amb 21 gramos i ara tinc moltes ganes de veure Babel.
També va triomfar Clint Eastwood, que darrerament ja no està per fer masses papers d'actor tot i que es va lluir a Million Dollar Baby. He pogut veure darrerament 'Banderas de nuestros padres' que és una bona pel.lícula sobre la batalla de Iwo Jima. Però curiosament el Globus d'Or li han donat per 'Cartas desde Iwo Jima', la mateixa història però vista des de la perspectiva japonesa. Segurament ha de ser molt curiós veure les dues pel.lícules i adonar-se que la propaganda americana deia que els japonesos eren salvatges i cruels, idèntics qualificatius que comentava la propaganda japonesa. El que passa és que els japonesos preferien suicidar-se o endur-se per endavant al major nombre de soldats nordamericans. Una mentalitat que em recorda a la dels suïcides islàmics.
Qui s'ha quedat amb un pam de nas és Almodóvar. A mi és un director que mai m'ha entusiasmat. Reconec que ha aconseguit crear un món molt seu, força original, però ni les seves comèdies em fan riure i els seus drames se'm fan molt pesats. Potser té més sort als premis Oscar amb 'Volver' juntament amb la seva musa, Penélope Cruz, que ja se sap que té molt èxit als Estats Units.
La sorpresa ha estat Dreamgirls, una cinta que explica la vida d'un mític grup de pop femení dels anys seixanta, The Supremes.

contador web
contador web